06 Şubat 2023 Kahramanmaraş Pazarcık Depremi

6 Şubat 2023 • Kategori: Genel, Depremler, Haberler/Duyurular

Milletimizin başı sağolsun. Suriye’de de ciddi can kaybı yaşandığını duyuyoruz; onlara da sabır diliyoruz.

06 Şubat 2023 TSİ 04:17’de merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan deprem hakkında ATAG üyelerinin çalışmalarını ve ön bulgularını bu sayfada derlemeye çalışacağız. Paylaşılanların ön/ham sonuçlar olduğunu önemle hatırlatırız.

Deprem ile ilgili paylaşmak istediğiniz ön bulgu, rapor ve çalışmalarınızı ituatag at itu edu tr eposta adresine veya doğrudan ATAG eposta listesine gönderebilirsiniz. Twitter kullanıyor ve kendi hesabınızdan paylaşmayı tercih etti iseniz lütfen @aktiftektonik veya #ATAG etiketleri ile bizleri de haberdar ediniz.

In English:

We will try to summarize the post-earthquake coordination activities and early/preliminary findings of the members of the Turkish Active Tectonics Research Group (ATAG) here on this page. You can reach us at ituatag at itu edu tr and on Twitter.

06 Şubat

  • Deprem bölgesini kapsayan ilk InSAR geçişi 9 Şubat akşamı gerçekleşecektir.
  • AFAD artçılarını içeren kmz (konumlar ilksel olup değişebilir).

İlk 2 günlük artçıların dağılımı.

 

08 Şubat

09 Şubat

  • L-bant Japon ALOS-2 radar uydusuna ait ilk interferogram ve ofset bilgileri yayınlandı.
  • Sentinel-1 uydusunun akşam saatlerinde geçmesi bekleniyor.
  • Tolga Görüm ve Hakan Tanyas’ın Islahiye (Gaziantep) kesiminde 32 km’lik bir hat boyunca optik görüntülerden yürüttükleri yüzey kırığı haritalama çalışmasına tıklayarak ulaşabilirsiniz. (alternatif)

21 Şubat

  • Dün akşam Hatay’da meydana gelen depreme ait ilk radar verisi bu akşam alındı. Hesaplanan interferogramı KMZ formatında buradan indirebilirsiniz (26MB).

Twitter hesabımız daha aktif olarak güncellenmektedir!

(son güncelleme: 22.02.23 00:18)