20 Mart 2019 Acıpayam-Denizli Mw 5.7

23 Mart 2019 • Kategori: Depremler, Haberler/Duyurular

20 Mart 2019 TS 09:34’te Acıpayam yakınlarında meydana gelen deprem hakkında ATAG üyelerinin çalışmalarını ve ön bulgularını bu sayfada derlemeye çalışacağız.

Deprem ile ilgili paylaşmak istediğiniz ön bulgu, rapor ve çalışmalarınızı ituatag at itu edu tr eposta adresine veya doğrudan ATAG eposta listesine gönderebilirsiniz.

20/03/19

Bölgeden ilk haberler ve videolar:

Sismolojiden elde edilen ilk odak mekanizma çözümleri:

23/03/2019

A. Akoğlu, Z. Çakır, S. Ergintav, C. Zabcı tarafından hesaplanan ilk ön interferogramlar:

İniş (Descending) Yörünge

Çıkış (Ascending) Yörünge

Büyük halleri için tıklayınız. Araştırmacıların konu ile ilgili yorumları şöyledir:

-Diğer radar verileri de gelince içerik ön analiz ile birlikte güncellenecektir, lütfen sayfayı tekrar ziyaret ediniz.
– Radar verileri Avrupa Uzay Ajansı’na ait Sentinel 1 radar uydusundan (Copernicus Sentinel Data 2017); faylar MTA’nın güncel diri fay haritasından (Emre, Ö., vd., 2013, MTA); ilk 6 saatlik artçı deprem bilgileri ise AFAD’dan alınmıştır. Interferogramlar JPL/Caltech’in ISCE yazılımı ile hesaplanmıştır.

25/03/19

– Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden Sezim E. Güvercin’in odak mekanizma çözümü ve ilgili yorumları için tıklayınız.

31/03/19

– Saat 14:30’da önceki deprem ile aynı bölgede bir deprem daha meydana geldi: EMSC, AFAD.

– AFAD’ın Mw 4.9, Kandilli Rasathanesi’nin ise Mw 5.1 olarak büyüklüğünü verdiği depremin iki kurumca açıklanan ilksel konumlarını alttaki şekilde görebilirsiniz. Altlık yukarıda paylaşılmış olan ilk interferogramdır (A. Akoğlu, Z. Çakır, S. Ergintav, C. Zabcı).

(Büyük hali için tıklayınız)

01/04/19

– Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nce hazırlanan ön rapor.

(son güncelleme: 01/04/19 14:43)